20 de Juny 2016

Tírvia va acollir per cinquè any consecutiu la cinquena edició de la Ribalera, prova emmarcada dins del 14è Circuit Català de Curses per Muntanya de la FEEC. L’organització de la prova ha proposat tres traçats amb diferents dificultats, un prova popular de 14 km, una mitja marató i la prova reina, la marató, la qual corona el Salòria com a punt més alt. L’edició d’enguany ha estat marcada per les baixes temperatures, poc freqüents en aquesta època de l’any. El dissabte va estar plovent i nevant per sobre de 2200m, deixant el Salòria enfarinat. A les 6:30h del matí, quan els corredors de la marató sortien de Tírvia, el termòmetre al Salòria marcava -4ºC, amb boira i força vent. Tot i això, les previsions de temps eren favorables i a mesura que avançava el dia el cel s’anava obrint, el que predeia una marató èpica. Quan els corredors de la marató arribaven a la part més alpina, la boira encara cobria bona part de la serra del Covil. A partir del punt de control ubicat al cim del Salòria la prova es va disputar amb sol, tot i que amb temperatures força fresques.

Sergi Rodríguez i Silvia Puigarnau, guanyadors de la marató

Sergi Rodríguez del Centre Excursionista de la Segarra va imposar un fort ritme des de la sortida i va dominar la prova de principi a fi, completant els 42.7km i 3090m de desnivell positiu amb un temps de 4:58:05, seguit de molt aprop per Diego Cardozo del Club Escalada i Muntanya Pardinyes amb un temps de 4:58:19. Va completar el podi el corredor de la Unió Excursionista de Vic Xavier Vidal amb un temps de 5:05:58. En categoria femenina Silvia Puigarnau del Centre Excursionista Guissonenc també va dominar la prova de principi a fi, fent una cursa de menys a més i aturant el crono en 6:06:23, revalidant d’aquesta forma el podi aconseguit en l’edició 2015 i rebaixant la seva marca en gairebé 30min, establint per tant un nou rècord de la prova. En segona posició va quedar Anais Crespo del club Filirun amb un temps de 7:48:56. I va completar el podi femení Miriam Domingo dels Ass. Esp. Mountain Runners del Berguedà amb un temps de 7:53:58.

Ferran Bolaño i Celia Tajada dominen la mitja marató

A les 7:30h del matí arrancava la mitja marató, amb sol, però amb una temperatura fresqueta, temps ideal per fer una bona marca. Ferran Bolaño de la Unió Excursionista de Catalunya de Gràcia i Jacint Gili del Club Esp. Pedala. Cat Balaguer van protagonitzar una ràpida pujada, arribant al control de la Font Negra junts amb un temps de 1h32min. A partir d’aquí i amb 12 km de baixada molt ràpida la prova es va trencar i Ferran Bolaño es va escapar, imposant-se en aquesta prova de 23km i 1500m de desnivell positiu acumulat amb un temps de 2:20:46, rebaixant el rècord de la prova en més de quatre minuts, rècord aconseguit per ell mateix a l’edició del 2015. Jacint Gili va acabar finalment segon a quatre minuts, amb un temps de 2:24:27. Abel Carretero del Club Excta. l’Espardenya Vilallonga del Camp amb un temps de 2:26:50 els va acompanyar al podi. En categoria femenina Celia Tajada del club All Radical Mountain es va imposar amb un temps de 2:49:53, seguida per Mar Ferran de Associació Esportiva Pallars amb un temps de 2:59:57 i de Lola Brusau del club UEC Anoia amb un temps de 3:02:14.

Sebastià Feliu i Berta Morral s’imposen a la cursa popular

En la cursa popular de 14km i 700m de desnivell positiu, el jove Sebastià Feliu de l’Associació Esportiva Pallars es va imposar en categoria masculina amb un temps de 1:17:59, seguit de ben aprop per l’Amat Botines de l’Agrupació Excursionista “Catalunya” amb un temps de 1:18:15. Va completar el podi el jove Joan Sella del Centre Excursionista de Sitges amb un temps de 1:24:27. En categoria femenina Berta Morral del CEFUC es va imposar amb un temps de 1:41:54, seguida per Montse Salud del Trèvol amb un temps de 1:52:23 i de Laura Poch del Grup Excta. Cult. Alpi. – Lletissonada amb un temps de 1:52:30.

A la retina quedaran algunes imatges del Salòria, a la fototeca en trobareu un bon recull. Esperem retrobar-nos l’any vinent, i esperem també que sigui una edició tant especial com la d’enguany.

ORGANITZACIÓ LA RIBALERA 2016

Categories: Actualitat