Actualitzat: 26 de març del 2016

IV CURSA PER ALTA MUNTANYA LA RIBALERA 2015 

La Ribalera esdevinguda en Marató i en Mitja Marató de Muntanya, s’ha celebrat en una jornada intensa de calor, com mai en les altres edicions. Corredors i voluntaris dels controls i de la Plaça de Tírvia, han suportat altes temperatures, que malgrat tot, no es van traduir en fets destacables.


La Marató, un repte perseguit des dels inicis de la cursa, ha estat assolit amb èxit. La fita aconseguida, no només esvaeix els dubtes sobre l’abast dels modestos recursos i voluntariat desinteressat, sinó que a més, aquest salt cap endavant de la cursa pel Pallars, organitzada per la barcelonesa AGRUPACIÓ EXCURSIONISTA "CATALUNYA", ha consolidat un procedir organitzatiu ja conegut de les altres edicions.


La prova d’aquesta solidesa, es va evidenciar amb la coordinació entre els controls i l’equip itinerant de suport, els quals van haver de tornar a marcar un tros de recorregut que unes hores abans de l’inici de la cursa, algú o alguns desconeguts van fer desaparèixer, de manera sorprenent.


La Ribalera 2015 no només ha crescut en 4 quilòmetres, sinó també en voluntaris i eficàcia. Com a novetats, la millora de les transmissions de ràdio, també s’ha cuidat detalls d’organització a Plaça, sorteig previ d’obsequis, estands de patrocinadors, taulell d’anuncis, despatx de cervesa i ambient musical durant tota la xafogosa jornada.


En la vessant competitiva, Just Sociats Asensio (Homes) i Sílvia Puigarnau (Dones) guanyaren la cursa llarga amb un registre de 4:57:03 i 6:33:48 respectivament. A La Ribalera 23, denominada ara Mitja Marató, Ferran Bolaño (homes) i Cèlia Guasch (dones) van baixar els registres de l’any anterior fins els 2:24:54 i 3:14:56.

Els pòdiums maratonians, es van completar amb Jon Erdaide i Carlos Aguilera, per una banda; i Mònica Grajera i la participant en les quatre Ribaleres Lola Brusau per l’altra.


Sortida de la Maratò de La Ribalera 2015
Sortida de La Ribalera 2015 Maratò